НОВИНИ В УЖГОРОДІ ПРОЩАЛИСЬ З ГЕРОЄМ: ТРУНУ ЗАГИБЛОГО БІЙЦЯ НА РУКАХ НЕСЛИ ДО ПАГОРБА СЛАВИ

За життя військового три тижні боролися лікарі, а врятувати так і не змогли
В Ужгороді поховали загиблого вояка закарпатської 128-ї гірсько-піхотної бригади Давида Гамсахурдію. Три тижні лікарі боролися за його життя, проте врятувати не змогли. Боєць помер 8 жовтня.
Як стало відомо, його родина – втікачі з Сухумі, що перебралися в Україну через війну в Абхазії. У квітні цього року Давид пішов служити за контрактом, в середині вересня потрапив під обстріл на шахті Бутівка на Донеччині. Боєць зазнав тяжких поранень і помер вже у дніпровській лікарні.
Після прощання в Ужгороді труну з тілом героя пронесли на руках вулицями міста до пагорба Слави, поховали із військовими почестями. Його матері вручили посмертну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня.
"Поїхав захищати нашу рідну державу Україну, маючи одну мати. Хоча у нього були такі можливості – не піти – його деякі відмовляли, наскільки я знаю, він все ж вибрав таку собі долю – захистив державу ціною свого життя", – каже командир батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади ЗСУ Олександр Паламарчук. 
SHARE